PHP extract() Fonksiyonu – PHP extract() Kullanımı
Merhaba arkadaşlar, bu yazımda php de az bilinen ve az kullanıldığını düşündüğüm (çünkü çok çok az rastladım) ancak benim sık kullandığım ve çok işimi gören bir fonksiyondan bahsedeceğim.
Fonksiyonumuz extract(), ben bu fonksiyonu genelde form işlemlerinde kullanıyorum. işlemleri yapacağım sayfada karşılayacağım $_POST[“name”] kısmını $name = $_POST[“name”]; şeklinde yapmak yerine sayfanın başlarında extract($_POST); yaparak gelen tüm name’leri değişkene çevirmiş oluyorum. Bazı durumlarda saatler süren işlerden bu sayede kurtulmuş oluyorum.
Örnek olarak;
1 2 3 4 5 6 7 8 |
<?php extract($_POST); extract($_FILES); . . . ?> |
Yukarıdaki kodların bulunduğu dosyaya bir $_POST işlemi gerçekleştiğinde gönderilen değerlerin name’leri otomatik olarak $name şeklini alacak ve kullanıma hazır olmuş olacak. Ayrıca gördüğünüz gibi $_FILES ya da $_GET de kullanılabilir ancak, php.net adresinde $_GET ve $_FILES ile kullanılmasının tavsiye edilmediği de belirtilmiş.
Fonksiyon bu kadardan ibaret değil. Daha detaylı kullanımları buradan bulabilirsiniz ama ben şimdiye kadar hiç ihtiyaç duymadım. Fakat siz yine de bazı hosting farklılıklarından zarar görmemek için bir göz atın derim.
Anlatım yetersiz gelirse ya da takıldığınız bir yer olursa yorum atarak bana ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.