Javascript abs() Metodu Kullanımı
Merhaba, bu yazımda javascript de matematiksel işlemler yaparken kullandığımız abs() metodu kullanımı hakkında bilgi vererek, örnekler ile açıklamaya çalışacağım. Bir önceki yazımda yine matematiksel işlemlerde kullanılan Javascript pow() Metodu Kullanımı hakkında bilgi ve örnekler vermiş, anlatmaya çalışmıştım.
abs() metodu, kendisine verilen sayı değerinin mutlak sayı değerini bulur. Math.abs(); şeklinde kullanılır. Javascript ile mutlak sayı değeri bulmak istersek abs() metodunu kullanabiliriz.
Örnek;
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 |
<!DOCTYPE html> <html> <head> <title>scetinkaya.com abs() metodu kullanımı</title> </head> <body> <script> // abs(); kendisine verilen sayı değerinin mutlak sayı değerini bulur. // Math.abs(); şeklinde kullanılır var sayibir = 23; var sayiiki = -23; var sayibirmutlakdeger = Math.abs(sayibir); var sayiikimutlakdeger = Math.abs(sayiiki); document.write("Sayı 1 Orjinal Değer : " + sayibir + "<br>"); document.write("Sayı 1 değerinin mutlak değeri : " + sayibirmutlakdeger + "<hr>"); document.write("Sayı 2 Orjinal Değer : " + sayiiki + "<br>"); document.write("Sayı 2 değerinin mutlak değeri : " + sayiikimutlakdeger + "<br>"); </script> </body> </html> |
Çıktı;
Sayı 1 Orjinal Değer : 23
Sayı 1 değerinin mutlak değeri : 23
Sayı 2 Orjinal Değer : -23
Sayı 2 değerinin mutlak değeri : 23
şeklinde oldu. Fonksiyonun tüm esprisi bu kadar. Pozitif ya da negatif olup olmamasına bakılmaksızın sayının mutlak sayı değerini döndürdü.
Javascript abs() metodu kullanımı bu şekilde. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.